8 czerwca 2012

Crumble

Ostatnio miałam szaleńczą ochotę na coś ciepłego z truskawkami.
Padło na crumble :)
Z tego względu ,że mój maż nie lubi truskawek ( dziwne,prawda? ) zrobiłam również porcję z jabłkami.


Crumble

  • owoce ( u mnie truskawki i jabłka - osobno)
  • brązowy cukier
  • kilka listków mięty
kruszonka:
  • zimne masło
  • mąka
  • cukier
  • płatki owsiane
* na kruszonkęskłądniki daję na "oko".

Do naczynia żaroodpornego daję pokrojone owoce,posypuję cukrem i posiekaną miętą. Na wierzch układam grubą warstwę kruszonki. Zapiekam ok 30 min w temp 190 stopni!
Podaję z lodami.


11 komentarzy:

  1. z truskawkami i miętą musi być niesamowite doznanie smakowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Chyba nie ma niesmacznego crumble. Każde jest pyszne, a z truskawkami i miętą to musi być coś!

    Serdecznie pozdrawiam,
    Edith

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne i proste!! Super wyglada:) A faktycznie, bardzo dziwne, jak mozna nie lubic truskawek?!

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie rozumiem jak można nie lubić truskawek ;) Ja się zabieram do zrobienia crumble już od dłuższego czasu i jakoś nie mogę się zabrać. Twoje wygląda cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Smakowicie i kusząco wygląda :) Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. to ja poproszę porcję z jabłkami i drugą z truskawkami:)
    smakowitości:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Niesamowite. Twój mąż jest w takim razie pierwszą osobą w życiu, o której usłyszałam, że nie lubi truskawek.
    Przecież to takie pyszne owoce...

    OdpowiedzUsuń
  8. Pięknie wyglądają! i tak apetycznie!
    Pozdrawiam ciepło :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Szczerze? Nigdy wcześniej nie słyszałam o crumble! Ale brzmi świetnie - prosto, lekko, rześko. Moja wersja będzie oczywiscie z truskawkami... :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Nie lubi truskawek? Och, toż to się wydaje niemożliwe:) Crumble wg mnie najlepsze jest z truskawkami, ale z jabłkami tez niczego sobie:)

    OdpowiedzUsuń

Będzie mi bardzo miło jesli zostawisz tu ślad po sobie :)